Skip to content

Dutch Masters of Motocross keert terug naar Oldebroek

Dutch Masters of Motocross is terug in Oldebroek! Paasmaandag 18 april staan grote kanonnen uit de MXGP (WK), EMX (EK) en ONK achter het starthek voor ronde 2 van dit ijzersterk bezette kampioenschap.

In Arnhem bleek, na twee jaar afwezigheid door corona, hoe erg de fans, rijders, teams, sponsors en organisatoren de strijd op dit hoge niveau gemist hebben. Na zwaar bevochten zeges, reizen Calvin Vlaanderen (500cc), Jago Geerts (250cc) en Mirco ten Kate (125cc) als klassementsleiders af naar een zonnig (de verwachtingen zijn top!) circuit De Bargen in Oldebroek.

Daar wacht hen een nóg grotere uitdaging, want de concurrentie is getergd en bovendien sterker dan ooit, met nog meer grote internationale namen. Zo verschijnen onder andere Pauls Jonass (Letland), Ivo Monticelli (Italië) en Henry Jacobi (Duitsland) voor het eerst dit seizoen bij Dutch Masters aan de start.

Strijd tussen wereldtoppers

Dus wat gaan we beleven? Kan Glenn Coldenhoff nu wél een race pakken? En wat te denken van de man in vorm, Brian Bogers? Net als in Arnhem zullen beiden het vuur aan Calvins schenen leggen in de zwaarste klasse.

Ook in de 250cc mag je vuurwerk verwachten. De Belg Jago Geerts beleefde afgelopen zondag in het WK misschien wel een van de lastigste racedagen uit zijn carrière. Hij verloor daar de WK-leiding en kan in Oldebroek wel een opsteker gebruiken. Maar, EK-leider Rick Elzinga heeft andere plannen. Hij mocht zondag in Italië met een wildcard zijn debuut maken in het WK MX2 en reed naar een prachtige zevende plek. Volgende doel: de leiding in de DMoMX-tussenstand.

Janis Reisulis (Letland, nummer 2 in de EK-stand), Elias Auclair (Noorwegen) en Mirco ten Kate verdeelden in Arnhem onderling de podiumplaatsen in de 125cc. De verschillen zijn klein en de belangen zijn groot, dus dat belooft wat voor Oldebroek!

De definitieve deelnemerslijst voor Oldebroek verschijnt eind deze week op deze website, net als het tijdschema. De 85cc zal in Oldebroek niet starten vanwege een EMX-wedstrijd in hetzelfde weekend.

Ecomaxx Holeshot Award

Tijdens de race in Arnhem is de Ecomaxx Holeshot Award 2022 geïntroduceerd. Opvallend was Glenn Coldenhoff die na beide 500cc-races de award in handen mocht nemen. Ook Lotte van Drunen (125cc), de enige dame aan de start, wist één van deze awards binnen te slepen. In Oldebroek zullen de rijders wederom alles op alles zetten om deze prijs mee te pakken. De tussenstand voor de Ecomaxx Holeshot Award vind je hier.

Entree

De ticketverkoop voor Dutch Masters of Motocross op 18 april vindt alleen aan de deur plaats.

Entreeprijzen:
Volwassenen: €25,-
Jeugd 13 t/m 17 jaar: €10,-
Jeugd t/m 12 jaar: gratis

ONK Sidecar & Quad Masters

Zin in nog meer crossgeweld dit weekend? Op zaterdag 16 april kun je al in Oldebroek terecht voor het ONK Sidecar & Quad Masters. Ook daar staat een deelnemersveld aan de start met de grootste namen bij de vier- en driewielers, zoals wereldkampioen zijspancross Etienne Bax. De ticketverkoop voor het ONK Sidecar & Quad Masters is enkel aan de deur. Meer informatie vind je hier.

Veiling voor slachtoffers Oekraïne

Organisator Stichting Circuit Oldebroek veilt VIP-kaarten voor de wedstrijden op zowel 16 als 18 april. De opbrengst gaat naar de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Bieden kan tot en met donderdagavond 14 april, 20.00 uur via Marktplaats:

Veiling Dutch Masters of Motocross (18 april)

Veiling ONK Sidecar & Quad Masters (16 april)