Skip to content

Dutch Masters titels vergeven in Markelo

Onder goede publieke belangstelling werd de laatste wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross verreden in Markelo. Door de regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement was de baan zwaarder dan normaal maar de club had kosten nog moeite gespaard om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.

Met pijnlijke ribben kwam Jeffrey Herlings aan de start in de 500 klasse. Door een valpartij bij de start van de eerste manche maakte hij het nog spannend maar Herlings kwam sterk terug naar voren en wist de schade met een derde plaats te beperken. In de tweede manche wist hij gelijk in de beginfase een gat te slaan en zette de wedstrijd naar zijn hand. Met deze resultaten werd hij tweede in het dagklassement, wat voldoende was om zijn titel in de 500 klasse te prolongeren. Romain Febvre wist de wedstrijd in Markelo te winnen met een 1-2 in de manches. Febvre is een goede zandrijder en liet dit in Markelo nog maar eens zien. In de wedstrijden in Harfsen en Oldebroek was Febvre telkens tweede en met de winst in Markelo eindigde hij op een tweede plaats in de eindstand. Calvin Vlaanderen reed twee solide manches en kwam beide keren als derde over de finish.

Het was spannend in de 250 klasse want de beide Twentenaren, Rick Elzinga en Cas Valk, streden om de titel. In de eerste manche vochten ze beiden op het scherpst van de snede maar wist Elzinga de manche te winnen voor Valk, waarmee hij zijn achterstand verkleinde naar 1 punt. In de tweede manche zat Elzinga er opnieuw voor na de start en door een valpartij van Valk kreeg hij een gat. Elzinga bleef gecontroleerd rijden en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om zijn tweede titel in de 250 klasse binnen te halen. Elzinga won het dagklassement in Markelo voor Thibault Benistant 3-1 en Cas Valk 2-3.

 

Gyan Doensen wist op ijzersterke wijze de titel in 125 klasse in de wacht te slepen. Doensen zette beide manches naar zijn hand en won zowel de eerste als de tweede manche. Hiermee verzekerde hij zich van de titel. Achter Doensen wisten de twee rookies van de 125 klasse, Jarne Bervoets en Dani Heitink, tweede en derde te worden in het dagklassement. In de eindstand van het kampioenschap is Markuss Ozolins tweede geworden voor Heitink!

In de 85cc klasse begon Timo Heuver met een veilige voorsprong aan de wedstrijd maar er kan altijd iets gebeuren. Heuver hield het hoofd koel en reed naar twee klinkende manchezeges in Markelo. Dit leverde hem de titel op en kan hiermee tevreden terug blikken op het seizoen. Met een 2-4 in de manches werd Jekabs Hudolejs tweede in het dagklassement voor Itay Weinberg 5-2. Hudolejs werd ook tweede in het kampioenschap voor de Belg Torre van Mechgelen.

Voor alle uitslagen van de Dutch Masters of Motocross kunt u kijken op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/events/2576025
Klik op de volgende link voor de eindstanden van het kampioenschap: https://speedhive.mylaps.com/organizations/51235/championships/137886
De organisatie van de Dutch Masters of Motocross wil alle bezoekers, rijders, teams en sponsors bedanken voor het mooie kampioenschap en hoopt u volgend jaar allemaal weer terug te zien.
Fotocredits – Eric Laurijssen