Geen DMoMX in Oss

Geen DMoMX in Oss

Geen DMoMX in Oss. De wedstrijd die op zondag 22 mei gepland stond kan helaas niet doorgaan vanwege de ontstane vergunningsproblematiek na de MXGP in Oss in 2021.

De wedstrijd die in Oss op de planning stond zal ook niet vervangen worden voor een andere wedstrijd. Hierdoor bestaat de DMoMX-competitie dus uit vier wedstrijden voor de 125cc, 250cc en 500cc.

De herziene kalender ziet er nu als volgt uit:

  • 13 maart 2022 – Arnhem
  • 18 april – Oldebroek (Tweede Paasdag)
  • 1 mei – Harfsen
  • 18 juni – Rhenen

De 85cc heeft op dit moment alleen de reeds verreden wedstrijd in Arnhem als DMoMX op de kalender gehad. Aangezien deze klasse ook niet in Oldebroek, Harfsen en Rhenen in actie kan komen moest er gezocht worden naar een creatieve oplossing om er toch nog een mooie competitie van te kunnen maken. Deze is gevonden met hulp van de clubs uit Axel en Delfzijl.

In Axel zal op zondag 22 mei een ONK-motocrosswedstrijd georganiseerd worden voor de ONK125cc, 250cc en 500cc. De 85cc zal hierbij een wedstrijd verrijden die meetelt voor de Dutch Masters of Motocross-competitie. Verder zullen de rijders uit de deze klasse ook bij de ONK-wedstrijd op zondag 12 juni in Delfzijl een wedstrijd rijden die meetelt in de DMOMX-competitie. Hierbij komt de ONK 85cc GW-klasse helaas te vervallen.

Onderaan de streep rijden de ONK125, 250 en 500cc-klassen door deze verschuivingen hierdoor dus één wedstrijd meer dit jaar, zijnde in Axel.

Please follow and like us:

Attachment