GROTE NAMEN OP VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJSTEN: WERELDTOPPERS BIJ ‘DUTCH MASTERS’ OP ZWARTE CROSS

GROTE NAMEN OP VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJSTEN: WERELDTOPPERS BIJ ‘DUTCH MASTERS’ OP ZWARTE CROSS

ARNHEM, 6 juni 2018 – Het finaleweekend van de Dutch Masters of Motocross 2018, 13-15 juli op de Zwarte Cross, wordt mooier dan ooit. Tienduizenden fans op het uitverkochte festival kunnen straks genieten van Jeffrey Herlings en een lange lijst internationale MXGP-toppers, waaronder de Amerikaan spektakelmaker Justin Starling én twee superstoere dames. Met 220.000 bezoekers is de DMoMX-finale op de Zwarte Cross het grootste motorsportevenement ter wereld.

Het niveau tijdens de Dutch Masters of Motocross finale is dit jaar hoger dan ooit. Grote ster op de voorlopige deelnemerslijst is onze eigen Jeffrey ‘The Bullet’ Herlings. Na de drie voorrondes gaat hij overtuigend aan de leiding in de DMoMX, de Nederlandse ‘eredivisie van de motocross’. Bovendien is hij dit jaar tot nu toe overtuigend de sterkste op het allerhoogste niveau, de MXGP. Vorig weekend in Engeland troefde hij 9-voudig wereldkampioen Cairoli af in een mooi man tot man gevecht en pakte hij alweer zijn 73e Motocross GP-winst. En het einde van zijn zegereeks lijkt nog lang niet in zicht!

500cc: HERLINGS & ANDERE WERELDTOPPERS

Ook de andere grote namen op de deelnemerslijst van de Dutch Masters of Motocross 2018 liegen er niet om: de DMoMX-finale wordt opnieuw een ware ‘mini-Grand Prix’ van toprijders in alle klassen. In de 500cc krijgt Herlings stevige concurrentie van onder meer Glenn Coldenhoff, Gautier Paulin, Shaun Simpson, Jeremy Seewer, Romain Febvre, Evgeny Bobryshev en Max Anstie.

250cc: GEERTS VS. VLAANDEREN?

In de 250cc bindt klassementsleider Jago Geerts half juli de strijd aan met buitenlandse toppers zoals de Amerikaanse troef Thomas Covington en de Zuid-Afrikaan Calvin Vlaanderen. Geerts zal alles op alles zetten om zijn ‘winning streak’ van de afgelopen twee DMoMX-voorrondes voort te zetten.

Ook in de 125cc klasse is de strijd super spannend, doordat de top vijf heel erg dicht bij elkaar ligt is er nog van alles mogelijk. Emil Weckman gaat aan de leiding in het kampioenschap op de voet gevolgd door Raivo Dankers. En in de 85cc gaat het jonge superduo Kay de Wolf & Kay Karssemakers uitvechten welke Kay er op de hoogste trede eindigt.

BUITENLANDSE GASTRIJDERS

Na het succes van vorig jaar trekt de Zwarte Cross opnieuw een paar bijzondere buitenlandse gastrijders. Eerste die heeft bevestigd is de 25-jarige Amerikaan Justin Starling. Starling is een rijder met lef: hij rijdt al 5 jaar bij de ‘lites’ (250cc) in de AMA Supercross. In deze klasse, die bekend staat om zijn felle man-tegen-man duels, noteert Starling regelmatig top-5 finishes. Ook in Nederland weet hij de weg op de crosscircuits: hij was vorig jaar nog de sterkste op de Supercross van Zuidbroek. Dit jaar is hij erop gebrand om te vlammen in het zand van Lichtenvoorde tijdens de Zwarte Cross.

GIRL POWERRR!

Het is dit jaar niet alléén macho machtsvertoon in de DMoMX op de Zwarte Cross. Voor het eerst staan er ook twee stoere dames in de finale van de 125cc en de 250cc klassen: Lynn Valk (15) en Shana van der Vlist (19), op dit moment 14e en 10e in het WK voor vrouwen. Met een wildcard binden ze straks in Lichtenvoorde de strijd aan tegen de mannen, om te laten zien dat motocross net zo goed een vrouwensport is.

DEELNEMERSLIJSTEN

Bij de DMoMX-finale in Lichtenvoorde verschijnen ruim 160 nationale en internationale rijders aan de start, verdeeld over vier klassen. Wil jij weten welke MXGP-helden, nationale toppers en veelbelovende talenten dat dit jaar zijn? Check de voorlopige deelnemerslijsten hieronder:

Deelnemerslijst DMoMX Lichtenvoorde 500cc
Deelnemerslijst DMoMX Lichtenvoorde 250cc
Deelnemerslijst DMoMX Lichtenvoorde 125cc
Deelnemerslijst DMoMX Lichtenvoorde 85cc 

Het tijdschema voor de wedstrijden in Lichtenvoorde vind je hier.


Voor meer informatie over de Zwarte Cross kunt u een kijkje nemen op:  www.zwartecross.nl

Please follow and like us:

Attachment