Skip to content

Jeffrey Herlings is de nieuwe held van de Herikerberg

Jarenlang had Gerrit Wolsink de titel ‘’De held van de Herikerberg’’ op zijn naam staan. Wolsink won maar liefst zes grote internationale wedstrijden op het circuit van Markelo. Maar op zondag kwam hier een einde aan want Jeffrey Herlings zette zijn aantal overwinningen op de Herikerberg op zeven en is de nieuwe held van de Herikerberg.

Herlings kreeg de overwinning niet cadeau want de Fransman Romain Febvre gaf hem in beide manches goed partij en leidde in zowel de eerste als de tweede manche voor lange tijd. Toch was het Herlings die in de laatste tien minuten toe sloeg en beide manches op zijn naam wist te schrijven. Febvre werd tweede (2-2) voor Brian Bogers (5-3). Calvin Vlaanderen (4-4) en Micha Boy de Waal (7-6) maakten de top vijf compleet!

In de 250 klasse zorgde Kay de Wolf voor vuurwerk. De Wolf kwam in beide manches niet heel goed uit de start en moest in de tweede manche zelfs na een val bij de start vanaf een laatste plaats terug naar voren zien te komen. De Wolf toonde zijn klasse in Markelo en zag al het werk dat hij verzette beloond worden met een dubbele manche overwinning. Thuisrijder Rick Elzinga gaf alles wat hij had voor eigen fans en werd tweede met een 2-3 in de manches voor Roan van de Moosdijk die na een valpartij in de eerste manche niet verder kwam dan een zesde plaats maar zich in de tweede manche revancheerde door tweede te worden. De Deen Mikkel Haarup werd vierde (4-4) voor Andrea Bonacorsi (3-7).

In de 125 klasse zette Janis Martins Reisulis beide manches naar zijn hand en vergrootte hiermee zijn voorsprong in de tussenstand. Achter hem eindigden drie rijders met hetzelfde aantal punten. Kasimir Hindersson werd uiteindelijk tweede (4-2) voor Max Werner (3-3) en Gyan Doensen (2-4). Damien Knuiman legde beslag op een vijfde plaats met een 6-5 in de manches!

In de 85cc klasse pakte Dean Gregoire zijn allereerste eindzege in een Dutch Masters wedstrijd met een 2-1 in de manches. De pas 12-jarige Gregoire reed een ijzersterke wedstrijd in Markelo. Achter hem was het Dex Kooiker die met een 1-2 in de manches tweede werd voor Jarne Bervoets (5-3). Dex van den Broek werd met tweemaal een vierde plaats vierde en Dani Heitink kwam na een derde plaats in de eerste manche in de eerste ronde van de tweede manche ten val en moest zich vanuit de middenmoot terug naar voren zien te knokken. Heitink wist er nog een vijfde plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt. Voor aanvang van de laatste wedstrijd staan Bervoets, Kooiker en Heitink met hetzelfde aantal punten aan de leiding.

Voor een compleet overzicht van alle uitslagen in Markelo, kun je op de volgende link klikken: https://speedhive.mylaps.com/Events/2173829

Voor alle tussenstanden klik je op de volgende link: https://speedhive.mylaps.com/Organizations/51235/Championships

De laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op de tweede Pinksterdag (29 mei) verreden bij Stichting Circuit Oldebroek.

Fotocredits – Eric Laurijssen