Skip to content

Nabeschouwing Dutch Masters of Motocross Harfsen

In Harfsen werd zondag 1 mei de derde ronde van de Dutch Masters of Motocross verreden.

Beelden: KVN Fotografie

Het kleine plaatsje Harfsen diende deze keer als toneel voor de kunsten die in het Dutch Masters of Motocross werden opgevoerd. Rijders kwamen wederom van heinde en verre samen om zich hier aan elkaar te meten. Spektakel gegarandeerd!

DMOMX 125CC

In de eerste manche van de dag laten de rijders in de 125cc-klasse hun tanden zien. De enige dame in het startveld, Lotte van Drunen is het beste bij de les als het starthek valt en neemt direct de leiding. Achter haar nemen Elias Auclair, Senna van Voorst en Magnus Gregersen positie in om een aanval voor te bereiden op Van Drunen. Verrassend genoeg zien we leider in het kampioenschap, Janis Reisulis, in het begin van deze wedstrijd niet eens in de top tien. Binnen een paar bochten is Auclair voorbij Van Drunen die vervolgens nog even stand kan bieden op de tweede plaats. Uiteindelijk moet ze Magnus Gregersen en Cole McCullough voor zich dulden die het vervolgens met elkaar aan de stok krijgen waardoor Auclair verder en verder bij  hen weg kan rijden.

Het is een spektakelstukje wat Janis Reisulis levert. In een moordend tempo passeert hij rijders voor hem waardoor hij het tot een tweede plaats schopt. Zelfs de voorsprong van Auclair, die op een gegeven moment negen seconden telt, wordt gedecimeerd. In de laatste ronde neemt Reisulis de koppositie over. Auclair wordt zo tweede met achter hem McCullough.

In de tweede manche zit Reisulis beter op te letten maar is het toch weer Van Drunen die de holeshot weet te claimen. Auclair neemt al snel de leiding in de wedstrijd over door Van Drunen te passeren met in zijn wiel Reisulis. Daarachter worstelen Mirco ten Kate en Gregersen met elkaar. Reisulis leidt de gehele wedstrijd met een ruime voorsprong waardoor hij ook in deze tweede wedstrijd van de dag als eerste over de finish komt. Auclair wordt wederom tweede met op de derde plaats Gregersen.

In het dagklassement zijn het zoals vanzelfsprekend Janis Reisulis en Elias Auclair die respectievelijk de eerste en tweede positie bestijgen. Met een 4-3 klassering mag Magnus Gregersen de derde trede van het podium op.

DMOMX 250CC

Als het starthek gevallen is voor de eerste wedstrijd van de 250cc, is het Lucas Coenen die als eerste de eerste bocht passeert. Op zijn hielen zit Rick Elzinga die in Oldebroek oppermachtig bleek door beide manches te winnen. Maar ook Sander Agard-Michelsen, Andrea Bonacorsi en Sacha Coenen kunnen mee met het tempo van Lucas Coenen. Elzinga heeft iets meer dan twee en een halve ronde nodig om de koppositie van Lucas Coenen over te nemen. Zijn teamgenoot Bonacorsi is ook goed op weg door de Noorse Agard-Michelsen voorbij te steken en even later ook Lucas Coenen binnen te hengelen. Daarmee is de eindstand in de top drie dan ook beslist. Elzinga wint voor Bonacorsi en Lucas Coenen finisht als derde.

Ook in de tweede wedstrijd is Lucas Coenen als beste weg en zit Elzinga hem direct op de hielen. Dit keer heeft hij slechts tot de tweede bocht nodig om de leiding te nemen waarna hij direct probeert weg te rijden. Iets wat niet echt wil lukken aangezien Lucas Coenen de strijd nog niet heeft opgegeven. In derde positie rijdt dan Kay Karssemakers die zijn positie moet verdedigen van een felle Dave Kooiker. Het lukt Kooiker om Karssemakers te passeren maar even later maakt hij een stuurfout waarna Karssemakers de derde positie weer terug kan nemen. Lang duurt dat echter niet want Sacha Coenen doet een poging om naar zijn broer toe te rijden waarbij hij Karssemakers voorbij suist. Of het hem gelukt zou zijn blijft onduidelijk aangezien de wedstrijd vroegtijdig ten einde komt doordat de rode vlag gezwaaid wordt.

In het dagklassement zien we Rick Elzinga bovenaan de lijst staan met op de tweede plaats Lucas Coenen. Andrea Bonacorsi maakt de top drie compleet.

DMOMX 500CC

Op het circuit in Harfsen is het Brian Bogers die in de eerste manche van de 500cc als eerste bij de eerste bocht is. Vlak achter hem rijden Glenn Coldenhoff, Brent Vandoninck, Calvin Vlaanderen en Cyril Genot. Al in de eerste ronde is Vlaanderen de top drie binnengedrongen door Vandoninck voorbij te rijden. Als de voorsprong van Bogers groter begint te worden besluit Vlaanderen niet te wachten op een reactie van Coldenhoff maar het heft in eigen hand te nemen. Coldenhoff zakt daarbij terug naar de derde plaats terwijl Vlaanderen richting Bogers rijdt. Tot het eind van de eerste manche blijft het een mooi gevecht tussen Bogers en Vlaanderen die aan de finish met de tweede plaats genoegen moet nemen. Coldenhoff finisht als derde.

Het is spannend wie er in de tweede manche de holeshot pakt als Calvin Vlaanderen en Brian Bogers als één de eerste bocht indraaien. De holeshot gaat uiteindelijk naar Vlaanderen maar het is Bogers die de leiding in de wedstrijd kan claimen. Coldenhoff volgt het gevecht tussen de twee kemphanen vanuit de derde positie. Vlaanderen stevent voorbij aan Bogers in de eerste ronde waarna er een zelfde situatie ontstaat als in de eerste manche. Dit keer is het Vlaanderen die zienderogen uitloopt op Bogers en is het Coldenhoff die als eerste reageert in een poging het zicht op de overwinning niet te verliezen. Wederom volgt er richting het einde van de wedstrijd een mooie strijd om de eerste plaats maar wederom blijft de top drie ondanks dat gevecht onveranderd. Vlaanderen wint voor Coldenhoff en Bogers.

Vlaanderen eindigt bovenaan in het dagklassement met achter hem Bogers en Coldenhoff als derde.

De volledige uitslagen per klasse vind je hier.