Paulin, Anstie, Haarup en het KEMEA Yamaha Team in Markelo

Paulin, Anstie, Haarup en het KEMEA Yamaha Team in Markelo

11 Maart is de datum die iedereen in zijn agenda moet zetten. Op die dag gaat de Dutch Masters of Motocross van start op circuit de Herikerberg in Markelo.

Het deelnemersveld wordt sterker en sterker want naast het team onder leiding van Jacky Martens met Thomas Covington en Thomas Kjer Olsen, HRC Honda met Calvin Vlaanderen en het Wilvo Yamaha MXGP team (Shaun Simpson, Arnaud Tonus en Jeremy Seewer) hebben deze week nog twee fabrieksteams zich ingeschreven voor de start van het kampioenschap.

In het kampioenschap van 2017 vervulde Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing een hoofdrol. Gautier Paulin streed lang met Jeffrey Herlings om de MX1 titel en werd tweede voor zijn teammaten Max Nagl en Max Anstie. Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is een zeer professioneel team en een echte aanwinst voor de Dutch Masters competitie. Op 11 maart zullen Paulin en Anstie hun rijkwaliteiten laten zien op het bosrijke circuit van Markelo en een gooi gaan doen naar het podium.

Paulin en Anstie hebben in Mikkel Haarup een zeer talentvolle rijder aan hun zijde. Haarup wist in 2017 de Dutch Masters titel in de 125cc klasse te pakken en heeft nu de overstap gemaakt naar de MX2 klasse. Haarup heeft in de voorjaarswedstrijden in Riola Sardo en Hawkstone Park al goede dingen laten zien en kan in Markelo weleens voor een verrassing gaan zorgen in de MX2 klasse.

Het tweede team die zich deze week heeft aangemeld is het Kemea Yamaha team, dat fungeert als het officiele fabrieksteam van Yamaha in de MX2 klasse. Het team komt dit jaar met drie jonge talenten aan de start: Jago Geerts, Ben Watson en Vsevolod Brylyakov. Geerts heeft al jaren in Nederland gereden en wist vorig jaar zesde te worden in de eindstand van de Dutch Masters of Motocross. Met een jaar extra ervaring moet Geerts in staat zijn om een vaste waarde in de top vijf te worden en richting de top drie te gaan groeien.

In de komende weken zullen we nog meer topteams en rijders die op zondag 11 maart van start gaan in Markelo presenteren.

Please follow and like us:

Geef een reactie

(required)

(required)