Skip to content

Wereldtop op 11 maart in Markelo

Zondag 11 maart zal in Markelo de opening van het Internationale motorcross seizoen op de zandbanen in Europa plaatsvinden, de eerste wedstrijd om the Dutch Masters of Motocross.

“Wij zijn blij dat wij deze eerste wedstrijd mogen organiseren! De wereldtoppers in alle klassen staan aan de start, van de absolute wereldtop in de jeugd (85cc en 125 cc) tot de fabrieksrijders in de 250cc en 500cc klassen. Mede omdat wij de eerste grote wedstrijd van het jaar organiseren hebben zich enorm veel wereldtoppers aangemeld, maar ook omdat de wedstrijd in Markelo geldt als een goede voorbereiding voor het WK, de week na Markelo, in Valkenswaard,” aldus voorzitter Eelco Laarman van Motorclub Ons Genoegen.

Omdat de Dutch Masters of Motocross zeer hoog aangeschreven staat, de prijzenpot goed gevuld is en veel nieuwe talenten van over de hele wereld (meer dan 20 landen) zich willen bewijzen voor het EK en WK, verwacht de organisatie ook scouts van de professionele teams in Markelo te ontvangen.

Grote publiekstrekker zal ongetwijfeld Jeffrey Herlings zijn uit het Red Bull KTM fabrieksteam. Hij zal de strijd aan gaan met onder andere Romain Febvre (Frankrijk) uit het fabrieksteam van Yamaha, Gautier Paulin (Frankrijk) uit het fabrieksteam van Husqvarna en natuurlijk Glenn Coldenhoff, teamgenoot van Herlings. Ook uit de regio komt talent die zich tussen de top zal proberen te rijden, waaronder Rick Satink uit Hengevelde.

Het overzichtelijke en spectaculaire circuit leent zich er perfect voor, om de strijd te volgen. Naast motocross kunt u genieten van de entourage, zo zal het paddock open zijn waar de GP-machines geprepareerd worden, en de rijders zullen opgezweept worden door muziek en dancegirls!

De eerste start zal zijn om 11.30 uur, namelijk de klasse 85 cc met talenten Kay de Wolf, Liam Everts uit België, Kay Karssemakers en vele anderen!.

Entree Volwassenen €20,00
Jeugd 12 t/m 17 jaar €10,00
Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de toegang gratis.