Skip to content

Dutch Masters Kampioenen 2023 zijn bekend

De nieuwe Dutch Masters kampioenen van 2023 zijn bekend. Onder toeziend oog van duizenden enthousiaste fans wisten Dani Heitink, Janis Martins Reisulis, Kay de Wolf en Jeffrey Herlings op het circuit van Oldebroek de titels in de wacht te slepen.

In de 500 klasse vond een titanenstrijd plaats tussen Jeffrey Herlings en Romain Febvre. Herlings won op dominante wijze de eerste manche maar in de tweede manche zorgde een mindere start ervoor dat hij er echt voor moest gaan zitten. Febvre nam de leiding en sloeg een groot gat. Toen Herlings eenmaal op een tweede plaats aan kwam, moest hij meer dan tien seconden goed maken op de Fransman. Dit lukte en in de slotfase wist Herlings hem voorbij te gaan. Echter door een klein foutje wist Febvre hem weer terug te pakken waardoor de fans een hele spannende laatste ronde kregen. Herlings vond toch nog een plaats waar hij Febvre kon passeren en pakte zo de titel in stijl. Febvre werd met een 2-2 in de manches tweede in het dagklassement en Jeremy Seewer legde beslag op een derde plaats (4-3).

In de 250 klasse was het Kay de Wolf die iedereen zijn wil oplegde. De Wolf reed naar twee manche overwinningen en verzekerde zich hiermee van de titel. Achter de Wolf werd zijn teammaat Roan van de Moosdijk tweede in het dagklassement met een 2-3 in de manches en Ivano van Erp, die in beide manches aan de leiding reed, mocht met een 6-2 in de manches als derde mee naar het podium!

In de 125cc klasse wist Janis Martins Reisulis zijn titel te verdedigen. Reisulis kwam ook vandaag weer sterk voor de dag in Oldebroek en won beide manches. Hij deed dit voor de Nederlander Damien Knuiman, die in beide manches derde wist te worden. Julius Mikula, die tijdens de eerste wedstrijd in Harfsen geblesseerd raakte, is terug en mocht als derde mee naar het podium nadat hij in de manches tweede en vijfde wist te worden.

De thuisfans kregen waarvoor ze waren gekomen en dit was een titel voor jeugdtalent Dani Heitink in de 85cc klasse. Voor aanvang van de wedstrijd was het bijzonder spannend want Heitink, Dex Kooiker en Jarne Bervoets stonden gelijk in punten. Bij de start van de eerste manche kwam Bervoets ten val en het duurde lang voordat hij zijn weg weer kon vervolgen. Hierdoor kwam hij niet verder dan een vijftiende plaats. Omdat Heitink achter Dean Gregoire tweede werd voor Dex Kooiker, was het verschil tussen beiden bij het ingaan van de laatste manche slechts 2 punten in het voordeel van Heitink. In de tweede manche was het opnieuw Gregoire die aan de leiding reed maar door een mechanisch probleem moest hij de wedstrijd verlaten. Heitink kreeg de koppositie in handen en werkte vervolgens een gecontroleerde wedstrijd af. Hij won de manche en verzekerde zich hiermee van de titel. Bervoets finishte als tweede voor Kooiker. Heitink won het dagklassement voor Kooiker en Moritz Ernecker met een 6-4 in de manches!

Voor de volledige uitslagen kunt u op de volgende link klikken: https://speedhive.mylaps.com/Events/2232101

Fotocredits: Eric Laurijssen