Skip to content

Rick Elzinga zegt toe voor de Dutch Masters of Motocross 2024

Na Jeffrey Herlings heeft nu ook een tweede Nederlandse topper zijn deelname aan de Dutch Masters of Motocross bevestigd. Rick Elzinga, die in 2022 de Dutch Masters titel in de MX2 klasse wist te veroveren, zal dit jaar aan de start staan om opnieuw op jacht te gaan naar de titel.

Elzinga maakt voor het tweede achtereenvolgende jaar deel uit van het officiele fabrieksteam van Yamaha, dat vanaf dit jaar in handen is van het Hutten Metaal Yamaha team. Dit team heeft sinds ze het fabrieksteam zijn van Yamaha een geweldige staat van dienst want naast de Dutch Masters titel met Rick Elzinga, wist Elzinga in ditzelfde jaar ook de EMX250 titel te pakken. Ook heeft Hutten Metaal Yamaha Racing de EMX250 titel weten te pakken met Thibault Benistant en vorig jaar met Andrea Bonacorsi. Dit jaar opereren ze onder de naam Monster Energy Yamaha Factory Racing MX2 en zijn het officiele team van Yamaha in de MX2 klasse.

In 2023 was Rick Elzinga volop met Kay de Wolf in strijd om de Dutch Masters titel. Na twee wedstrijden stond hij op een tweede plaats in de tussenstand, op slechts acht punten van de Wolf. Voor de laatste wedstrijd in Oldebroek liep hij echter een blessure op waardoor hij niet deel kon nemen en uiteindelijk vierde werd in de eindstand. Voor 2024 is Elzinga belust op revanche en zal er alles aan doen om hoog te scoren!

De Dutch Masters of Motocross 2024 komt snel dichterbij. De eerste wedstrijd is al op 17 maart in Harfsen, gevolgd door Oldebroek op 1 april en de grote finale wordt verreden op 21 april op het circuit van Markelo.