Skip to content

Spanning verzekerd bij de finale van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek

Er staat ons op tweede Pinksterdag (29 mei) een hele spannende finale van de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek te wachten. Jeffrey Herlings, Kay de Wolf en Janis Martins Reisulis staan aan de leiding in hun klasse maar in de 85cc klasse hebben we maar liefst drie leiders en zij zullen in twee manches uit moeten gaan maken wie de kampioen van 2023 gaat worden.

In de 500 klasse heeft Jeffrey Herlings tot nu toe alle vier de manches weten te winnen en heeft hiermee een voorsprong van 14 punten opgebouwd op de Fransman Romain Febvre. Calvin Vlaanderen volgt op 26 punten en wordt gevolgd door de twee privé-rijders Micha Boy de Waal en Sven van der Mierden. Herlings wist afgelopen zondag in Spanje het wereldrecord van het aantal Grand Prix zeges van Stefan Everts over te nemen en voor het Nederlandse publiek is dit dus een kans om hem dicht bij huis aan het werk te zien.

In de 250 klasse staat Kay de Wolf aan de leiding. De Wolf maakt momenteel een sterk seizoen door en wist tijdens de Dutch Masters in Markelo zelfs vanaf een laatste plaats terug te komen naar de eerste plaats. Zijn voorsprong op Rick Elzinga bedraagt acht punten maar Elzinga heeft deze week een gebroken sleutelbeen opgelopen waardoor het de vraag is hoe fit hij aan de start kan komen. Achter dit tweetaal volgt Roan van de Moosdijk op 20 punten en Andrea Bonacorsi en Kay Karssemakers bezetten de vierde en vijfde plaats. 

Het toptalent Janis Martins Reisulis staat aan de leiding in de 125cc klasse en heeft een voorsprong van 18 punten op Kasimir Hindersson. Achter deze twee Buitenlanders gaan de Nederlanders Gyan Doensen, Damien Knuiman en Roan Tolsma uitvechten wie de derde plaats in de eindstand gaat pakken want zij staan alle drie binnen tien punten.

Met drie rijders aan de leiding in de 85cc klasse kan het niet anders dan dat dit een hele spannende wedstrijd gaat worden. Jarne Bervoets, Dani Heitink en Dex Kooiker hebben alle drie 83 punten. 12 punten daarachter is het Dex van den Broek en Dean Gregoire, die in Markelo wist te winnen, volgt op 16 punten. Spanning is dus verzekerd tijdens de laatste wedstrijd in Oldebroek. 

Kijk voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross op www.dutchmastersofmotocross.nl en www.stichtingcircuitoldebroek.nl

Fotocredits – FullSpectrum Media en Ray Archer