Spectaculaire Malcolm Stewart (USA) smaakmaker in 500cc Dutch Masters of Motocross tijdens Zwarte Cross 2018

Spectaculaire Malcolm Stewart (USA) smaakmaker in 500cc Dutch Masters of Motocross tijdens Zwarte Cross 2018

Photocredit: Vital MX

ARNHEM, 26 juni 2018 – Nog een kleine drie weken, dan is het zover: de fantastische finale van de Dutch Masters of Motocross tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde op 13, 14 en 15 juli. Een finale waar de vonken vanaf zullen springen. Met dank ook aan Malcolm Stewart, de spectaculaire Amerikaan met zijn opvallende dreadlocks, die van plan is de 500cc-toppers flink uit te dagen.

MALCOLM WHO?

De gevestigde namen uit de DMoMX, onder wie natuurlijk klassementsaanvoerder Jeffrey Herlings, zullen hard aan de bak moeten om ‘wild card-rijder’ Stewart achter zich te houden. Geliefd om zijn fraaie jumps en gedurfde rijstijl is Malcolm intussen ook buiten Amerika een begrip. Net als zijn oudere broer James ‘Bubba’ Stewart, bekend van zijn fameuze, perfect uitgevoerde ‘scrubs’, hoort hij bij de top van de Amerikaanse AMA Supercross Championship Series. Naast Malcolm Stewart maakt het Zwarte Cross-publiek trouwens kennis met nog een snelle Amerikaan: eerder was al bekend dat topcoureur Justin Starling in de 250cc aan het starthek zal verschijnen. Een DMoMX-finale met Amerikaanse allure dus.

THE PREDATOR

Zijn bijnaam ‘The Predator’ zegt alles over Malcolm Stewarts bedoelingen in Lichtenvoorde. In het deelnemersveld wordt hij gevreesd om zijn vechtlust en verbeten rijstijl, waarbij hij contact met andere rijders niet schuwt. Of hij die reputatie ook kan waarmaken op een echt Nederlands zandcircuit? Dat gaan de tienduizenden fans langs de baan bij de Zwarte Cross ontdekken tijdens de finale van de Dutch Masters: Malcolm rijdt zaterdag en zondag de 500cc op zijn Suzuki met startnummer 271.

VAN OUTDOOR NAAR INDOOR

Malcolm maakte in 2011 op Suzuki zijn professionele debuut als motocrosser in de Lites Eastern-klasse. Na een tegenvallend seizoen 2012 stapte hij over naar regio West, om daar in 2013 en 2014 uit komen voor het Troy Lee Designs Honda Team. In 2014 stapt hij van het outdoor crossen over naar het indoor Supercross-kampioenschap en tekende voor het Geico Honda Team in de 450cc. Ook in 2015 reed hij alleen indoor. Na een stijgende lijn in zijn resultaten kwam in 2016 het eerste grote succes. Met onder meer twee zeges en zes podiumplaatsen won hij het East Coast 250cc Supercross-kampioenschap. In 2017 begon hij in die Series als ‘rookie’ in de 450cc, maar miste de eerste twee races omdat hij zijn motor en sponsoring nog niet rond had. Dat lukte vanaf race drie wel; zo werd 2017 een leerjaar voor hem, met een 15e plaats overall. Dit jaar tekende Malcolm als invaller van Joe Gibbs Suzuki Racing Team.

DMoMX ZWARTE CROSS

Malcolm Stewart, die onder andere ambassadeur is van het kledingmerk SEVEN, heeft er veel zin in om de show te stelen tijdens de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross, het grootste festivalevenement van Nederland. Het spektakel en de vele toeschouwers zullen beslist het beste in hem naar boven halen voor spectaculaire jumps en bloedstollende inhaalmanoeuvres. Komt dat zien, op het circuit ‘De Schans’ in Lichtenvoorde!

Zie hieronder Malcolm zijn eigen aankondiging in een video:

 

Het tijdschema voor de wedstrijden in Lichtenvoorde vind je hier.

Kijk voor meer informatie over de Zwarte Cross op:  www.zwartecross.nl

Please follow and like us:

Attachment