Van de Moosdijk en De Wolf stunten tijdens trainingen DMoMX Oss

Van de Moosdijk en De Wolf stunten tijdens trainingen DMoMX Oss

Dutch Masters of Motocross 2019 is geweldig gestart met de kwalificaties in Oss. Voor de toeschouwers stond er een frisse wind en er viel zelfs een beetje hagel, maar verder waren de omstandigheden perfect op circuit De Witte Ruysheuvel van Motorclub Oss.

De 85cc, 125c en 500cc reden allemaal vrije trainingen. Voor de mannen in de 250cc spande het erom: wie mogen er door naar de zondag?

Kwalificaties 250cc

Roan van de Moosdijk maakte de blits door slechts één snelle ronde te rijden. Met zijn 1.55.77 was hij meteen de snelste van zijn sessie. In de tweede groep kwam de Noor Kevin Horgmo daar nog wel een seconde onderdoor. Van beide sessies is de top twintig door naar morgen. De volledige uitslagen vind je onderaan. De twintig snelste rijders van beide groepen zijn door.

Vrije trainingen

In de 85cc ging een bont gezelschap aan nationaliteiten de baan op. Ivano van Erp hield de Nederlandse eer hoog door overtuigend de snelste te zijn.

De meeste indruk maakte supertalent Kay de Wolf op zijn 125cc Husqvarna. Niet alleen was hij twee seconden sneller dan zijn directe concurrenten Kjell Verbruggen en Kay Karssemakers… Met 1.57.034 ging hij zelfs harder rond dan de snelste 500cc-coureur Lars van Berkel.

Los in Oss

Vandaag was een prachtige opwarmer; morgen gaat het écht los in Oss. Om 8.30 uur beginnen de kwalificaties. Dan weten we wie er definitief een plek achter de starthekken krijgen. Vanaf 12.30 uur wordt er geracet.

Volledige uitslagen

Kwalificaties (top twintig door naar zondag)
250cc Groep 1
250cc Groep 2

Vrije trainingen (iedereen door naar zondag)
85cc Groep 1
85cc Groep 2
125cc Groep 1
125cc Groep 2
500cc

Please follow and like us:

Attachment

Kay de Wolf, DMoMX Oss 2019